Global Strike for the Future in 2083 plaatsen in 125 landen met meer dan 1,4 miljoen mensen

Strike for the Future 2015:

Op vrijdag 15 maart demonstreerden op 2083 plaatsen in 125 landen meer dan 1,4 miljoen mensen voor concrete klimaatmaatregelen.

Gisteren werd in 208 landen ter wereld, op 2.052 locaties, kwamen meer dan 1,4 miljoen kinderen, scholieren, studenten, werkenden en gepensioneerden op straat om samen doeltreffende maatregelen te eisen om klimaatsverandering tegen te gaan. In Brugge kwamen zo’n 400 mensen opdagen ondanks het regenweer en de 100-dagenviering van de zesdejaars. Er was opgeroepen door Youth For Climate om, na de lokale acties, in de namiddag naar Brussel af te zakken voor een grote klimaatmars. Zo’n 30.000 betogers vulden er de Brusselse boulevards.

De oproep voor deze wereldwijde stakingsdag voor het klimaat kwam van Greta Thunberg, de Zweedse 16-jarige klimaatactiviste die het voorbeeld was voor vele jongeren wereldwijd om actie te voeren voor het klimaat. Thunberg werd twee dagen voor de wereldwijde stakingsdag nog genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. De Noorse parlementsleden die haar nomineerden verklaren hun nominatie: “Als de klimaatverandering niet wordt gestopt, kan ze de belangrijkste oorzaak zijn van toekomstige oorlogen en conflicten”.

 

Strike for the Future Brugge:

Elke Saey maakte voor Brugs Alternatief Forum.be een mooie reportage van de betoging in Brugge.

Bron: BAF